2020-04-12 444 浏览
又好想食川菜,人少少约埋朋友一齐食,首先去宠物街行吓先,再行返过嚟朗豪坊食饭,之前已经食过好多次,但系一直冇出post,依家就介绍吓我嘅心水,水煮桂花鱼完全冇鱼骨,每一片都系鲜嫩鱼肉,鱼味比较突出,同埋特别钟意呢度唔会好咸,配菜可以自选,最钟意萝卜,莴笋,豆卜同午餐肉,每一次都系叫呢啲,点食都唔会厌,胡麻酱油麦菜,新鲜未经任何烹调加上芝麻酱,比平时食沙律嘅罗马生菜更好食,酸甜松子桂花鱼炸得香脆粘咀嘅鱼皮,酸酸甜甜非常开胃,鱼肉肉汁亦都保留唔会太干身,最后一款手撕丁香鸡,鸡皮爽滑鸡肉软滑,点少少完全打碎嘅姜葱油,完全扭转对姜葱油嘅睇法,其实点呢一道菜最主要都系因为呢个咁特别嘅姜葱油