2024-05-10
尖沙咀系满满美食嘅地方呢,今次两个人行完街街又要揾食喇!今次去左水门鸡度食泰菜,我地点左班兰大菜糕,呢款糕点以班兰味为主,质感绵软,带有淡淡嘅甜香味,特别开胃。香辣凤爪沙律系一道劲度十足嘅开胃菜。凤爪肉质鲜嫩多汁,配上香辣酱汁同其他蔬菜,味道鲜美,辣味刺激。呢道菜绝对系辣味爱好者嘅首选。金牌胡椒猪什粉系一道丰富嘅主菜。猪肉同蔬菜经过炒制后,口感鲜嫩,配上香浓嘅胡椒酱汁,味道香辣醇厚。泰式炒通菜保持著鲜绿嘅颜色同脆嫩嘅口感,配上泰式特制酱汁,带来一种辣辣的清爽口感。除咗菜式之外,我地仲点左椰青同芒果冰。椰青水清甜可口,带有淡淡嘅椰香,非常适合解渴。芒果冰以新鲜芒果制成沙冰为主,冰凉爽口,甜蜜多汁,每一口都带来一种水果的鲜香。如果你钟意泰国菜同甜品,呢度绝对系你嘅一个好去处!
如果你钟意泰国菜同甜品,呢度绝对系你嘅一个好去处!