2018-02-22
响2012年既时候我已经收过呢个Sexy Lady既蛋糕, 味道系超出左我既expectation. 唔甜仲有好浓郁既Dark Chocolate味道,间中都会经过Shop食番件mini版.今次订系因为3个揾食buddies中有2个都系2月寿星所以我就订左呢个Sexy Lady俾其中一个, 一来好衬佢啦另一方面又真系好好味. 果然冇令到我失望真系好好味, 水准依然keep 到,系一样咁香浓软滑, 个阵dark chocolate既香滑真系令人唔可以忘记.另一个寿星系一个唔食朱古力既怪胎, 所以我order左呢个Violet Blue俾佢. 佢系比较钟意酸酸地既蛋糕既. 呢个蛋糕系一个Mousse cake, 佢做到一层层layer既口感. 中间仲夹左一层梨在中间,好清新既感觉. 成件事好清新食落同Sexy lady 的感觉好唔一样, violet blue系lite 好多. 两个蛋糕都各有特色真系无敌呀!!!!