2019-05-18 435 浏览
今日第二次食,未试过食野食到咁嬲😡懒人包喺最底总结讲下第一次食先,我之前系食炸鸡翼干捞米线,上枱𠮶阵觉得个干捞米线好怪🤧,用汁捞嘅,同想像中好唔同,但都算大份同味道可以嘅,绝对称唔上好食。不过见最近返工嚟开呢头,而且唔熟周围,所以今日决定再试🤐今日喺呢间餐厅食野嘅体验真系冇得顶,从未试过食得咁嬲😑我大约12:55到餐厅啦,坐低睇左阵就13:01落左单,要炸鸡扒时菜麻辣米线,之后就等野食到😀点知到13:15未到已经发现濑野,周围嘅人啲野食都嚟齐左,得我同其他差唔多时间叫野食嘅人未有野食,咁我就催下佢,之后佢就拎走左我张单去睇啦,话帮我快手少少整,但佢又唔俾返张单我😕点知13:20都未有起色,继续出其他迟嚟嘅客嘅单,完全无视我,我就再催下,因为佢拎左我张单去催又唔俾返我,而且佢又唔知系咪失忆,就拎左我隔离𠮶位大约13:05叫野食嘅女士张单去催,之后拎返嚟𠮶阵,我隔离位女士就话张单系佢嘅,个侍应先发现我冇单,以为我未叫,我心谂真系失忆架呙🙄不过𠮶阵谂住算啦佢可能忙,咪再催下就算,佢又问我叫左咩嚟食,讲完佢就话炸野要耐啲,已经整紧😩咁到左13:25左右,我都有啲赶,而且佢又剩系出其他客嘅单,咁
今日第二次食,未试过食野食到咁嬲😡懒人包喺最底总结

今日喺呢间餐厅食野嘅体验真系冇得顶,从未试过食得咁嬲😑我大约12:55到餐厅啦,坐低睇左阵就13:01落左单,要炸鸡扒时菜麻辣米线,之后就等野食到😀点知到13:15未到已经发现濑野,周围嘅人啲野食都嚟齐左,得我同其他差唔多时间叫野食嘅人未有野食,咁我就催下佢,之后佢就拎走左我张单去睇啦,话帮我快手少少整,但佢又唔俾返张单我😕点知13:20都未有起色,继续出其他迟嚟嘅客嘅单,完全无视我,我就再催下,因为佢拎左我张单去催又唔俾返我,而且佢又唔知系咪失忆,就拎左我隔离𠮶位大约13:05叫野食嘅女士张单去催,之后拎返嚟𠮶阵,我隔离位女士就话张单系佢嘅,个侍应先发现我冇单,以为我未叫,我心谂真系失忆架呙🙄不过𠮶阵谂住算啦佢可能忙,咪再催下就算,佢又问我叫左咩嚟食,讲完佢就话炸野要耐啲,已经整紧😩咁到左13:25左右,我都有啲赶,而且佢又剩系出其他客嘅单,咁我咪再催佢,同佢讲未整嘅话我就唔食,因为我都要返工,佢又话整紧啦🤨之后13:28左右有3个小朋友同1个老人家入嚟,应该同侍应系一家人,小朋友不停叫侍应,叫妈咪快啲落单,又不停大声谈话☹之后13:30,隔离个女士终于有得食,佢都冷笑呢间野服务态度差🤗咁见时间紧迫,我返工又唔可以迟到,所以我同佢讲取消成张单,我唔食啦,佢又话就快搞掂,衰心软就留低等多阵😞13:33左右连𠮶3个小朋友都有得食,佢地又系咁叫侍应,话妈咪我杯水果茶得未呀,非常嘈吵🙃13:35终于有米线食,不过得菜未有鸡扒,而且冇整到麻辣,但我好赶时间,快速同佢讲我唔要麻辣减返我2蚊,而且我杯野饮未到,我就同佢讲取消,因为我饮唔切,但佢就好似冇听到咁,问我饮咩,我再讲唔要杯野饮,佢又问饮咩,会即冲俾我,但我真系饮唔切,所以继续say no,佢就继续迫我要,然后经过几次,佢成功了,因为我冇时间同佢嘈要唔要野饮,唯有硬食🙄个炸鸡扒到我食完前少少先到,因为佢一直俾炸猪扒我,但我都唔系要炸猪扒,佢地好似失忆咁,问左我至少8次食乜,送错左至少5次炸猪扒,而佢俾我碟炸鸡扒根本就系炸鸡皮,冇肉可以食,得一大堆油☺最后我火速13:44左右食完去门口埋单,已经有一个女士等左阵,我就大叫埋单,先有人嚟招呼我地,因为佢整唔见我张单,所以连食左几钱都要我自己计埋😟

总结
4.食物质素差
5.侍应先服侍自己屋企人
6.环境嘈杂
7.经常送错食物
问题未能尽录,详细可以睇返上面我嘅经历😔
2019-05-17