2024-09-26 91 浏览
见老友嚟呢度食煎鱼饭,虽然见 OpenRice 劣评如潮,今日我顶着大太阳行嚟食,全身冒汗,见到门口有煎鱼饭写住喺度,坐低咗都见到墙壁餐牌第二项系煎鱼饭包括乌头同埋鲈鱼,但系我叫嘅时候佢话唔做,叫我食蒸,我望住个餐牌话净系想食煎鱼,佢话厨师唔做,太忙唔肯做! 当时只不过系上昼 11:29,三成入座率。 咁我唯有离开。唔系激气,系觉得好好笑,佢要自杀我都冇办法,我唯一嘅做法就系奉劝身边嘅人包括同区嘅街坊老友唔好嚟帮衬,当然包括我自己啦! 我使睇你面色? 我使睇你心情? 又或者等佢长期只有一成入座率我先至嚟食啦,咁应该唔会太忙可以煎比我食喇挂。(我个老友话佢一次平日一次星期六都系午餐时段嚟食煎鱼)

(我个老友话佢一次平日一次星期六都系午餐时段嚟食煎鱼)
题外话/补充资料: 唔好怪香港人舟车劳顿都要越嚟越频密北上
2024-09-26