2021-11-07
食100次都会继续去既Pici ,因为食意大利野够正宗又抵食,意粉面团全部即埸手做,口感丰富,充满蛋香,前菜甜品都系高水准之作,虽然每次食来食去都系𠮶几味,但我定时定候就会好想食,好似毒瘾咁😂,每日去都一定会食Tasting Menu 2人起,就可以食齐前菜,意粉,甜品,真心好抵食,叫多杯酒,真系好鬼Grill 😎 $290 1位 Tasting Menu 二人起Starters x 2 |Pasta x 3 | Dessert x 2▪️Starters 🧀🥬🍅Burrata Cheese (V)~水牛芝士火箭菜小蕃茄沙律超级钟意食呢个布袋芝士,一切开𠮶下好自愈,加少少黑椒和橄榄油巳经超级好味,加埋新鲜既火箭菜和小蕃茄,清新好味🧀🥓Chef’s Selection Cold Cut~冻肉芝士拼盘送洒一流既头盘,芝士咸香,Ham 有几款不同种类,品质算中上,好抵食,每次必点▪️Pasta 🍝Tagliolini Truffle 白松露意大利粉材料简单,意粉充满蛋香,非常弹牙,只有芝士黑椒调味,铺上满满的白松露,简单的美味🍝Tagliatelle with King Prawns大虾配意大利
$290 1位 Tasting Menu 二人起
▪️Starters
🧀🥬🍅Burrata Cheese (V)
~水牛芝士火箭菜小蕃茄沙律
🧀🥓Chef’s Selection Cold Cut
~冻肉芝士拼盘
▪️Pasta
🍝Tagliolini Truffle 白松露意大利粉
🍝Tagliatelle with King Prawns大虾配意大利面
这个面条是扁宽面,配上浓浓既香蒜鲜茄酱汁小番茄和青瓜,酱汁够多包住每条面条,大虾鲜味爽口,平时主攻白汁系列意份既我都觉得正
🍝Ravioli Carbonara 卡邦尼意式云吞
呢个系必食推介,意大利云吞里面系包住半熟蛋,可惜我挂住食无影相,浓浓嘅卡邦尼酱汁,面头仲要加埋芝士碎和咸香烟肉条,真系不得了,每次都想额外叫多碟
▪️Dessert 🍨Tiramisu
甜品有两款可选择,分别是Tiramisu 和 Panna Cotta ,但我和朋友都喜欢Tiramisu 多D,芝士咖啡味香浓,忌廉质感幼滑,而且份量仲好多好大杯😎
▪️🥂White Wine $ 90
食意大利菜是必须的白酒,尤其是配头盘部份,浅尝美洒就是一件快乐的事