2010-11-12
虽然成日搭巴士都会经过呢间餐厅,但今次都系首次光顾~是次用openrice附送的coupon 9折呢~1:20pm到达~得3张桌有客人坐,很宁静~只有2个年轻的男waiter,我起初以为佢地service唔会太好,点知佢地的服务态度也不错.polite! 桌上的那杯茶的茶味很好~清香的! 揭开menu的感觉也有干净,我见到有一款3宝拉面,大大碗~下次有机会都试下先~连门口的poster也贴著--蔡生都话系正宗的北海道拉面!!所以要试试看呢!我点的汉堡扒定食大约等左差唔多17分钟,有点想催下tim,因为肚饿了.....加上食客又唔系多.....原来系 整份定食上菜的~实物与menu图片的比例及卖相很一致 汉堡扒定食 $52我以为我呢份定食的份量都唔方会多,点知意想不到有4块厚切的汉堡扒!!!!与意式的汉堡扒相比之下,整得似模似样tim,食落去有日式烧汁的味道喔! 惊喜呀!附红椰菜,青瓜之类伴碟,好丰富!!!还有大大碗的白饭~份量十足,可惜硬身左d...仲「痴」住只碗....唔系好软!想不到今餐的美中不足就是你呀!! 可能要弄好整份便当,所以等候时间较为长吧!*** 薯仔沙律的沙律酱也
揭开menu的感觉也有干净,
汉堡扒定食 $52
*** 薯仔沙律的沙律酱也是格外清新,与薯仔+红萝卜融为一体,还附有3片黄姜片,美味极了~
***至于面豉汤有3粒豆腐,tasty
餐具很干净,又有5款不同的调味料呢~还有纸巾座,摆设及装潢也是很好,有好多啤酒同埋COMICS做摆设呢~有好多日本漫画比客人取阅呢~但系漫画放置0系某张卡位上高,如果其他客人想扲黎睇,咁就比较麻烦吧~我仲见到一只大大的黑熊食紧一尾鱼~
朋友点的 炒杂菜原来系大碟过汉堡扒呢~椰菜的味道也是很好~但系有部份的椰菜咸左d.....但豚肉与菜的份量也是很多~
2人埋单共$110