2017-01-12
跟同事们来了这间日式餐厅,被吸引的是有过百款芭菲。 我地一行3人,先拣了2个主食,再拣甜品!甜品的menu 真系多到眼花撩乱!要用排除法先拣到食乜😂😂😂主食出名系汉堡排,当然要点一个来吃。我们最后拣了汉堡排咖哩蛋包饭,及明太子鱿鱼意粉。最初对意粉有d却步,因为menu张图睇落d汁好水,好似汤咁。但因为pizza唔多吸引,所以最后拣咗呢个!一食,竟然对呢个"汤"意粉改观😂😂 唔系想像中咁稀的,好浓郁明太子味! d意粉是al dente 的!!😍😍😍😍但个鱿鱼则一般,冇乜味。再来汉堡排!一咬,哗!好好食!好浓的牛肉香味!😍😍😍超好食!平时食𠮶d又干,又冇牛味,呢个好明显落足料!香之余仲好爽口,一d都唔干!难怪必定要食!佢仲有个芝士汉堡排的,每日限卖,下次有机会都想试下!到甜品了,我们拣了大概15分钟,最后拣了3样。 名字已忘记了,大家睇相吧!😂😂呢个宇治抹茶souffle cake 💕💕💕大爱!超级好食!蛋糕软绵绵,暖暖的,配埋雪糕,是perfect match啊!10分推荐!芭菲了样好靓,影相呃like一流!面头的雪糕都好好食!但食到中下层开始觉得好差!通常脆脆层系用粟米片,佢用脆米我都
主食出名系汉堡排,当然要点一个来吃。
我们最后拣了汉堡排咖哩蛋包饭,及明太子鱿鱼意粉。 最初对意粉有d却步,因为menu张图睇落d汁好水,好似汤咁。但因为pizza唔多吸引,所以最后拣咗呢个!
到甜品了,我们拣了大概15分钟,最后拣了3样。 名字已忘记了,大家睇相吧!😂😂 呢个宇治抹茶souffle cake 💕💕💕大爱!
超级好食!蛋糕软绵绵,暖暖的,配埋雪糕,是perfect match啊!10分推荐! 芭菲了 样好靓,影相呃like一流!面头的雪糕都好好食!但食到中下层开始觉得好差!
通常脆脆层系用粟米片,佢用脆米我都觉得可以,但好快俾雪糕整淋。
最底先衰,用哂d会出水的生果!食到底一兜水,而且完全冇味!西瓜,火龙果,哈蜜瓜。。。。。。。
我未食过d芭菲个底系用呢d砌成!🙄
如果有得拣,我会拣净雪糕。。。
走的时候超级多人等位!大家记得先book枱啊!