(非会员)
2009-04-06 3 浏览
平时成日睇人地写的食评,拎下料先去食饭,从来都只系想写,但一直都无动手,但今次真系顶唔顺,食完饭已经想即刻写,实在要感谢陈小姐的「鼓励」认识此店系因为陈妙英、系因为间野曾经被劫,一直认为名人开的食店唔差得去边,皆因老细有头有面都唔想整臭自己个大名,点知原来真系所有野都有例外。先讲订位,我地一行8人去左大围的分店(其实都唔只呢间有问题,之前已经听人讲其他分店的「好」野,只系唔信走去试下。),星期六去预左人多已经订定位,朋友下午已经打去订位。我地比原定时间早左15分钟到,去到要等都唔奇,皆因系我地早到,等下都无所谓。点知,等等等等等........... 等了又等,一时话有人埋紧单好快,一时又话已经执紧好快,点知都系等等等,walk-in的客比订左位的仲快,都唔知点解要订位。好声好气问门口个招待员,个女人不但态度差,且非常无礼貌,仲要同你理论,9位walk-in的比8位订座的快,因为人地系9位,实在不知所谓,睇唔出8位同9位张table争得几远,等位时已一肚气,原本有朋友话走,但又有朋友认为都等左咁耐,加上星期六去其他地方再揾可能仲耐,于是只好继续等,终于一行8人等左成45分钟先有位。入

入到去,仲衰,等成10分钟都无人理我地,终于有朋友忍唔住发火,揾个部长来先有人理下。点左菜后d野好快到,但除左小笼包外,其他都唔热的.......

小笼包: 可接受,亦是全餐比较ok的
叉子烧饼: d料完全无味
松子桂花鱼: 前所未见咁细条,成旧水的桂花鱼可以细成咁,真系奇景
酸辣汤: 既不酸且不辣,水稀稀
花雕醉鸡: 确实系冷盘,在雪柜拎出来即卖
上海粗炒: 油浸一样
炸春卷: 正名该为炸春卷"皮"
担担面: 全无花生味
高力豆沙: 食到豆沙话你好彩

陈老板,希望你有机会睇到呢个食评,虽则知你只系其中一个老板,但我地d食客只系识你只好入晒你数啦! 虽然我地已经讲左唔会再有下次再帮衬,但都唔想有其他食客再受难。服务员唔该你train过,尤其系门口0个个,唔该你请过,比d客第一印象已经咁差,大把人已经走左,厨师唔该再揾过,再系咁落去,连单生意都要再搞过。
2009-04-04