餐厅: 國金軒
资讯:

2024-11-05 1567 浏览
今日又去食大闸蟹,去咗米芝莲推荐食府 ‘’国金轩‘’ 度食,原因系价钱合理,套餐菜式吸引,只大闸蟹🦀仲足足最少6️⃣両重😋。咁正嘅江苏大闸蟹盛宴菜肴,系由国金轩中菜行政总厨 邓浩宏师傅 精心设计,唔怪得咁吸引啦😍。大闸蟹套餐 $888/2位起四季春烟熏鸡纵菌溏心蛋溏心蛋🍳蛋黄做到刚刚好,略带流质,上面放上爽口嘅鸡纵菌,加上阵阵嘅烟熏味,口感非常丰富😋。蟹粉冬丝豆脑素翅羹翅羹浓稠度刚好,材料丰富,味道鲜味😍。鲜紫苏蒸大闸蟹足6️⃣两(DuckGor 觉得唔止6️⃣両😂)大闸蟹🦀,蟹盖及蟹身布满金黄色的蟹膏,膏味甘香浓郁,味道鲜甜,肉质紧致,热辣辣蟹味特香。食完之后会奉上一杯姜味好重的姜茶🫚,正呀😋。蟹粉芙蓉锅巴老虎虾虎虾🦐大大只,蘸上薄炸浆,脆脆的外层包住爽口弹牙的虾肉,虾味香浓又鲜甜,加上蟹粉芙蓉及锅巴,仲有蛋白垫底,口感丰富,滋味无穷🤤。蚝皇八头汤鲍伴鲜蔬鲍鱼煮得入味,质感柔软弹牙,鲜香味浓😋。红烧雏鸽乳鸽🐦调得非常入味,鸽皮烧至干身香脆,肉味鲜香又juicy😍,每一口都充满肉汁又油香,非常好食🤤。灌汤蟹粉小笼包小笼包皮薄馅料饱满,蟹粉鲜香味甜,充满汤汁,一咬爆汁,劲鲜味😋。姜茶甘薯汤圆甘薯香

大闸蟹套餐 $888/2位起

四季春烟熏鸡纵菌溏心蛋

蟹粉冬丝豆脑素翅羹
翅羹浓稠度刚好,材料丰富,味道鲜味😍。

鲜紫苏蒸大闸蟹

蟹粉芙蓉锅巴老虎虾

蚝皇八头汤鲍伴鲜蔬
鲍鱼煮得入味,质感柔软弹牙,鲜香味浓😋。

红烧雏鸽
好食🤤。

灌汤蟹粉小笼包

姜茶甘薯汤圆
甘薯香甜粉糯,汤圆软糯,芝麻流心馅料,浓郁香甜😋,配埋辣辣的姜茶,食完感觉暖笠笠🥰。

2024-10-27