2017-03-30
假日难得同屋企人聚一聚,今次带大家黎到食冮西菜😊环境都几丰富而且干净冰镇青芥秋葵,摆设得几特别,用冰粒放喺底 令到秋葵食起上嚟更加冰凉!咬落去好爽口,配埋旁边嘅酸酸似醋嘅酱汁同Wasabi食,味道都几特别!系一道吾错嘅冷盘生拆鱼云豆腐羹唔会太过咸,而且好足料!食起上嚟唔会感觉鱼味好腥!豆腐亦算系好滑溜~一人份量黎讲岩岩好~红烧肉食落有啲似五花腩,酱汁味道唔会太过咸,而且红烧肉亦都腌得好够入味😄佢嘅肥瘦都做得算系均匀,所以入口唔会好硬身,肉质够腍又香口😋配上蝴蝶夹,其实系蒸馒头而成!有六片,形状似蝴蝶🦋摆喺蒸笼上边都几靓😌用馒头包住红烧肉,刚好中和烧肉油脂嘅肥腻感~另外馒头吸收左酱汁嘅精华再入口,味道亦算可口😉羊烤子羊肋排!个人都几推介!因为羊味好香,烤得外脆内嫩~羊肉好入味,带点酸酸甜甜嘅口感非常开胃!而且加左芝麻喺上面,更加香!羊肉质地嫩滑唔干身,水准唔错!而旁边嘅西兰花亦都落咗心思,有咸咸地嘅味,容易入口香芒绿茶甜簿撑,簿撑皮带点甜甜地, 配以芒果食味道亦算系匹配!有四旧,皮带点烟轫!所以食完之后都有少少饱~旁边有香甜西瓜粒,有种清新嘅感觉飘香榴梿酥内含榴梿蓉,榴梿味超香,一切开已
假日难得同屋企人聚一聚,今次带大家黎到食冮西菜😊环境都几丰富而且干净 冰镇青芥秋葵,摆设得几特别,用冰粒放喺底 令到秋葵食起上嚟更加冰凉!咬落去好爽口,配埋旁边嘅酸酸似醋嘅酱汁同Wasabi食,味道都几特别!系一道吾错嘅冷盘 生拆鱼云豆腐羹唔会太过咸,而且好足料!食起上嚟唔会感觉鱼味好腥!豆腐亦算系好滑溜~一人份量黎讲岩岩好~ 红烧肉食落有啲似五花腩,酱汁味道唔会太过咸,而且红烧肉亦都腌得好够入味😄佢嘅肥瘦都做得算系均匀,所以入口唔会好硬身,肉质够腍又香口😋
配上蝴蝶夹,其实系蒸馒头而成!有六片,形状似蝴蝶🦋摆喺蒸笼上边都几靓😌用馒头包住红烧肉,刚好中和烧肉油脂嘅肥腻感~另外馒头吸收左酱汁嘅精华再入口,味道亦算可口😉 羊烤子羊肋排!个人都几推介!因为羊味好香,烤得外脆内嫩~羊肉好入味,带点酸酸甜甜嘅口感非常开胃!而且加左芝麻喺上面,更加香!羊肉质地嫩滑唔干身,水准唔错!而旁边嘅西兰花亦都落咗心思,有咸咸地嘅味,容易入口 香芒绿茶甜簿撑,簿撑皮带点甜甜地, 配以芒果食味道亦算系匹配!有四旧,皮带点烟轫!所以食完之后都有少少饱~旁边有香甜西瓜粒,有种清新嘅感觉 飘香榴梿酥内含榴梿蓉,榴梿味超香,一切开已经闻到, 榴梿蓉味都唔会好假,甜甜地暖暖地咁,好开胃!榴梿酥都几香脆,配以芒果食可以消腻!