2018-12-18 71 浏览
和男友拍拖🤩佢今次约jor哩间餐厅鱻88~鱻,读‘鲜’,几特别既名字,一听名再加三鱼一字就知道哩到标榜新鲜既海鲜😋首先系鱼生,分别有深海池鱼、三文鱼及带子经典款,永远唔会出错,但系深海池鱼则系我地既第一次尝试!池鱼香港好少有,一般都系去日本会多啲,入口即融,会令人以为食紧トロ,但系池鱼味道更鲜更raw~超级推介中意トロ既朋友试下池鱼,一定会爱上♥️然后有男友最爱食既鳗鱼‼️香港食鳗鱼都颇普遍,但系鳗鱼三食我地都系系日本下吕食过一次鳗鱼三食顾名思义即系三种鳗鱼食法1、就咁食,坚持原味2、加上葱花、芥末、紫菜和脆口米通一齐食3、浇上上汤(少量)一齐食重复完三食后可以选择自己喜欢既口味继续食哩到既活鳗鱼三食同日本既有得挥,比较正宗。而且鳗鱼本身既味道好足,令到三食豆好味大满足❗️因为我地share一个活鳗鱼饭,所以男友觉得唔够喉,再点jor活鳗鱼榻榻米,名字可爱其实即系鳗鱼铺再脆口米通上,进口会一脆一软,口感非常不错。最重要系要上菜后即刻食啊,因为鳗鱼冻jor就唔好食啦❌是日晚餐亦系我感冒既最后几日,男友贴心地点了荔枝花茶,等我享受完海鲜都可以暖下胃,感觉非常舒服♥️餐厅坐得舒服而且安静,我地甚至坐
和男友拍拖🤩佢今次约jor哩间餐厅

首先系鱼生,分别有深海池鱼、三文鱼及带子
sashimi

深海池鱼(三切)

然后有男友最爱食既鳗鱼‼️

香港食鳗鱼都颇普遍,但系鳗鱼三食我地都系系日本下吕食过一次
鳗鱼三食顾名思义即系三种鳗鱼食法
活鳗鱼三食

1、就咁食,坚持原味
2、加上葱花、芥末、紫菜和脆口米通一齐食
3、浇上上汤(少量)一齐食
重复完三食后可以选择自己喜欢既口味继续食

活鳗鱼榻榻米

荔枝花茶

餐厅坐得舒服而且安静,我地甚至坐系吧台,可以目睹师傅整理我地既料理🥰食得好安心!
帆立贝刺身
三文鱼(五切)
sashimi
深海池鱼(三切)
活鳗鱼三食
活鳗鱼榻榻米