2021-07-25 328 浏览
买左一盒净牛杂$120! 牛杂档嘅阿姐出来收钱同找钱,然后入返去牛杂档旁边有桶水,佢就用𠮶啲水洗下只手,然后有另外一个客人叫左一碟油菜,佢居然用返哩桶水洗菜, 冇见到这个情况好惊,但系我见果位客人冇反应我就冇特别出声,跟住佢有用快污糟布抹枱,我心谂你用返呢对手切牛杂咪好大镬,真系! 我立即叫停佢,佢居然又攞快布去同一桶水到洗,我问佢同一桶水洗手洗菜洗布都系同一桶水好唔卫生㖞! 佢知衰,当时佢切紧牛杂,我问佢点解你唔带手套,佢话老细嫌贵冇提供手套俾佢,跟住佢知衰重新做过一份俾我! 其实我见到哩个场面我呢一世都唔会再食! 这间铺头连同隔离烧腊档卫生情况,应该喺同一个老板, 简直差到不得了! 如果下次经过见到哩个情况我一定会打去食环署投诉!如果老细见到麻烦跟进一下店内卫生极度差! 因为想食牛杂而屋企附近有冇得卖,真系唔会再帮衬!! 现在疫情这么严重应该好好检讨下!