2023-04-13 41 浏览
放工约左朋友喺佐敦见面,前几日食得韩国日本嘢多,个人想食翻清淡d,正好见到呢一间牛腩面铺面干净明亮,跟住就走咗去食。都只系需要等5分钟,已经算快。职员好亲切,有同我哋介绍唔同部位嘅特色。👅清汤崩沙腩幼面($58)清汤腩最重要就系汤底。汤底靓,就一定好味。呢间餐厅嘅清汤底,很清香鲜味,唔会有种饮味精汤嘅感觉。而食牛牛,我通常钟意崩沙腩呢度部位,佢系牛肚皮的腩位,有块薄软胶质,爽软而不硬,今次一样好有水准。崩沙腩配搭爽口弹牙嘅幼面,一流。我㗎👅清汤牛坑腩伊面($62)另外我地都选择左坑腩,系牛肋骨隔离,三分肥七分瘦,牛味好浓郁,啖啖油香。呢间舖头都煮到佢好淋,但系伊面唔够幼面夹,下次都会叫幼面。👅麻辣白肉($33)半肥瘦猪腩肉爽口,麻辣酱少咸,送面刚好。送埋鸳鸯刚刚好

👅清汤崩沙腩幼面($58)

👅清汤牛坑腩伊面($62)

👅麻辣白肉($33)
半肥瘦猪腩肉爽口,麻辣酱少咸,送面刚好。送埋鸳鸯刚刚好

2023-04-13