2017-07-19 157 浏览
青衣系女皇由细至中学嘅成长区,所以今日就去怀缅吓,而终点站就去到青衣城,至前她有同小姨食过乐天皇朝,咁我都不甘示弱要去试吓。芝麻酱油麦菜,卖相轻巧,简单将青瓜片卷起切齐了嘅油麦菜,爽脆淸新,但沾酱不能太多否则就会过咸重庆鲜虾红油抽手,的确系带有一股重庆味,酸酸哋又唔太辣,虾肉弹牙都唔错主角上场,原味小笼包10只汤汁满满包皮薄,而且够热,肉汤味道适中,食多都唔觉腻我自己最中意食醉鸡,所以去到有醉鸡嘅餐厅都一定会点,皇朝嘅醉鸡,酒味浓,鸡肉滑,唯独欠缺一种当归嘅药香,但已经算做得唔错。京葱爆牛肉,㶽气够,虽然外观唔太靓,但炒得好香,牛肉都唔老,送饭一流雪菜虾仁炒饭东坡肉,层次分明,肥瘦均衡,汁甜味紧紧包住肉身,如果可做到入口即溶就更合我口味女皇推介官廷驴打滚,好奇怪嘅名,糯米卷包住红豆蓉,外层滚满黄豆粉,烟烟unun 好系几好食

主角上场,原味小笼包10只

汤汁满满包皮薄,而且够热,肉汤味道适中,食多都唔觉腻

雪菜虾仁炒饭