餐厅: 一風堂 (東薈城名店倉)
资讯:
条款及细则:

詳情可瀏覽:http://www.foodwisehk.gov.hk/zh-hk/food-wise-Eateries.php

2022-08-09 245 浏览
一风堂拉面初初嚟香港开业嘅时候我都真系觉得好好味,因为𠮶阵时仲未有好多好地道嘅日式拉面,尤其是系猪骨拉面,所以我都好钟意食一风堂拉面。但自从香港多咗好多好正宗嘅日式猪骨拉面舖之后,一风堂嘅质素又开始下降,就好耐冇再食过啦。今次行开呢度,见咁耐冇食就想睇吓佢而家嘅质素系点样。但系始终都系有啲失望。面嘅份量仍然系冇变,系偏少嘅。今次嗌呢个叉烧套餐加埋只盐味半熟蛋,再另加钱点多个日式饺子就够饱。但系始终拉面嘅质素同以前一样一般般,完全冇惊喜。呢个额外加钱点嘅日式饺子真系惨不忍睹。上菜手嘅时候已经觉得「哗!咁细」嘅四只小小饺子。饺子已经唔系新鲜煎起𠮶只嘅热度,再加埋𠮶啲葱同埋姜蓉,感觉系已经放凉咗好耐嘅饺子嘅感觉。又未至于冻冰冰但系就好似已经煮咗摆咗好耐咁嘅感觉,一句讲晒,唔好食。😞

2022-07-24