2017-05-26 5175 浏览
谂住朋友仔生日去食个Buffet,想book果一间又full左另一间又装修为有睇食评,虽然依间食评唔太好,见到依张相蚝情蟹逅都几吸引未去试下,入到去人唔太多,坐底后第一时间去攞蚝,点知一见,差唔多想讲xyz #*D蚝干真真,咁都照攞2只,D汁又其怪,又无味,又离壳到最后问D厨师点解D蚝干真真佢话:(因为D蚝已经滚熟左,再放出黎)咁即系D蚝壳系重用,D蚝就喺系超级市场都买到既急冻蚝,我为左食蚝先揾间有蚝食,如果唔系我㨂食比较好既放题啦已经好唔开心依个价钱重有好多选择,唉不过已经入到为有继续食面包蟹就正常喺多肉既长脚蟹喺依到食系正常冇味,冇其望刺身有五款,都系正常熟食有扇贝,姜葱炒蟹炒蚬依个炖汤每人只有一碗,味系浓既,亦都系全晚惊喜,希望冇落重味精有烧菠萝烧虾鸡翼羊脾鹅肝叫好味不过出得好慢,果一个肥呀姐重好笑,我第一转只有二件,半个钟后谂住再食多件,我问重有冇鹅肝佢话冇晒啦,食晒啦咁为有罗其他野,又冇野好罗未攞沙律,oh又冇菜,再坐多一阵,朋友攞左鹅肝返黎,顶呀又话冇晒,差唔多食到8点几去攞三文鱼,(其实行左几转都想攞不过冇人)行到去又系你呀肥呀姐,我当时见到佢系切紧野黄色好似系切碎D蛋,
D蚝干真真,咁都照攞2只,D汁又其怪,又无味,又离壳
咁即系D蚝壳系重用,D蚝就喺系超级市场都买到既急冻蚝
,我为左食蚝先揾间有蚝食,如果唔系我㨂食比较好既放题
已经好唔开心依个价钱重有好多选择,唉不过已经入到为有继续食
面包蟹就正常喺多肉既
长脚蟹喺依到食系正常冇味,冇其望
刺身有五款,都系正常
熟食有扇贝,姜葱炒蟹炒蚬
有烧菠萝烧虾鸡翼羊脾
未攞沙律,oh
又系你呀肥呀姐,我当时见到佢系切紧野黄色好似系切碎D蛋,我话我想要三文鱼,佢就用住佢切蛋既手套用手拍左两下,就喺个冻柜攞左条三文鱼出黎,之后再用佢把有蛋既刀(喺我面前有用水洗过)切三文鱼
m.........哪我唔知三文鱼使唔使跟住D纹黎切,但依个一定系求其切
我又谂切刺身D刀唔系一定要好利的吗,点解可以把刀系咁切碎D野,生同熟既刀唔系应该分开咩❓一句到尾冇下次

题外话(好多buffet饮果汁、酒都系任饮依间再要加$30蚊先任饮,依间buffet 加任饮再加一既价钱其实有好多平过佢既洒店都好食过佢,蚝起码唔会扮生蚝)壳还壳蚝还蚝🤣
庆祝纪念
生日