2022-09-19
同班朋友每月聚會, 今次就去咗呢Suit Coffee & Sake 👭👭。餐廳位於上環,交通亦非常方便!呢間Café 環境乾淨, 整齊企理, 俾人舒服休閒既感覺👘。店內既空間著重清新特色,唔會覺得豪華奢侈,既優雅又自然為🌳,絕對係令人可以放鬆心情既好地方🎋。我地今次叫左D食物Share 食,呢個Yaki Ori Poke叫人難忘。一層好厚既飯糰、脆脆的外層,入面軟Q香甜既米飯,咬落去外脆內軟🤩。而中間既刺身,配合玄米茶啫喱,完全去掉左魚生既腥味,互補口感,非常好食!☺️Yam & Hoi Mei 呢個即係大阪燒。以淮山為基底,加上瑤柱、魷魚仔同蝦米,佐以XO醬味既沙律醬伴食,經典得黎又有創新既原素。😍😍Maguro Risotto 吞拿魚意大利飯口感軟棉,creamy得黎又夠煙韌,吞拿魚刺身肥美滋潤,紋理清晰。😇傳統意大利菜餚同日式美食混合,好睇又好食! 🤗呢餐café 既出品真係真係非常好食, 無論環境,食材服務都非常到位,下次必定會再幫襯😆!