2023-06-19 298 浏览
大约下午3:30 ,见到餐厅门口E- display有午餐,觉得选择颇多,于是进入门口收银问我多少人我说一位,他说要搭枱,我说没有问题,刚好跟着门口开门位置有张二人吉枱,叫我坐在那张二人枱,坐下来后没有人招呼你,门口位置偏热,隔离又坐在一个有体汗臭味的大叔,想揾侍应落单,举了几次手也没有人回应,有一个类似见到你,但是也没有即时回应,心想最后一次机会不回应便走,既然餐厅咁缺乏人手为何不采用而家最兴嘅QR code落单呢?因为我食𠮶个系常餐都要成50几蚊一客,价钱略贵,其实而家食个茶餐Over $50都唔系问题,但系你唔好一副爱做不做的样子系咪嫌弃我一个人帮衬呢?我食呢个下午茶茶餐一啲都唔享受,贴钱买难受,以后唔会再帮衬⋯