2022-06-14
因为期待太久,食完有啲失望都几大落差🥺好耐之前睇youtuber介绍话呢间既酱油蟹好好食,又系正宗韩国人主理咁,所以讲左好耐想食,终于有朋友生日🎂可以有原因一战!三个女仔🧍♀️预约既时候已经讲明有蛋糕,当日夜晚都提早30分钟到,放定蛋糕,希望比个惊喜朋友😌餐厅好大,啲枱都好阔落,平日夜晚都好旺场,坐满晒人,唔少都系walkin 客~我地第一次食,所以跟openrice推介热门谂住实冇死⋯呢间野食样样都好大份,4人份量左右,而且摆盘好看,好吸引(所以我地都被呃了⋯)前菜任添,有6款,望落都好正宗韩国🇰🇷feel 不过有部分8点都冇晒⋯冇得加😥主食:酱油蟹+饭、泡菜烧饼、猪手、蜂格五花肉饮品:荔枝米酒酱油蟹系佢地既招牌,好贴心,有比手套🧤肉质都几嫩,有膏,但不多,饭太硬,而且太多饭素,好咸,建议就咁食蟹,因为捞埋饭就冇味了🙈🙈泡菜烧饼几好食,但入要既辣椒🌶️好似细个啲,冇去籽,一食到都几辣下🥵份量好多有8块👍🏻猪手卖相好靓仔,份量爆多,$245大大碟,我地食唔晒仲打包听日中午lunch🤣🤣🤣配碟既萝卜好好味😋五花肉好似未解晒冻咁⋯硬到🙈不过烧完配生菜食真心正😎生菜得5块⋯加一块紫苏叶,就少左
主食:酱油蟹+饭、泡菜烧饼、猪手、蜂格五花肉
饮品:荔枝米酒
五花肉好似未解晒冻咁⋯硬到🙈不过烧完配生菜食真心正😎生菜得5块⋯加一块紫苏叶,就少左啲🙈
荔枝米酒几好饮,一大jar三个人分,够饮成晚😆😆😆
经理话全场得2个人识广东话,其他人都系讲英文🤔🤔
食完所有野,我特登揾返香港人上蛋糕🎂点知佢成袋蛋糕放枱面⋯⋯⋯我无言到极致,预约讲左,提早拎蛋糕上黎讲左,食完饭特登行去讲,都可以咁样⋯⋯😐😑好地地一个惊喜就冇左,仲要劲尴尬😵希望餐厅可以改善下呢个问题🥴好失望呀
想试既朋友睇多啲评论先决定食唔食啦~质素还好,fair啦~价钱又唔贵,大份抵食,但服务就真系一般般😗