2008-09-23 36 浏览
因为我钟意食苦瓜,所以我都好钟意食冲绳菜。呢间既好处系可以系室内又食烟又饮酒而唔需要行出去室外,啱晒所有烟铲同酒鬼,亦都啱晒放左工唔想再咁拘谨既人。呢到有既日本酒多到你唔信。我呢晚同朋友两个人,只系想食d野,然后join埋朋友落酒吧睇奥运开幕礼!我地叫左:半生熟吞拿鱼、烟猪手、花生豆腐、苦瓜炒猪肉、冲绳炒面。朋友就饮啤酒,我就饮可乐。个吞拿鱼好彩系无筋而且都好好味。个花生豆腐好正,有花生味,但系又好烟”un”,好得意架,下次去都会再叫。唔好睇佢d炒面细细碟,因为系多料所以都几饱架。冲绳最出名就系海葡萄、猪肉同苦瓜;我今次未食海葡萄,下次一定再去食。个烟猪手好”淋”好好味而且又唔腻,食多d都唔惊。苦瓜炒猪肉好似食紧广东𩠌咁,其实都可以系屋企试整下,我试左就再post出黎俾大家睇下。据我所知以前佢地有得入会架,生日月仲有几百蚊coupon 会送俾你,如果你打算做长期客仔(尤其是你爱上左佢地既蟹/和牛放题的话),最抵就系做会员啦~