2016-09-23 3594 浏览
收工在铜锣湾接埋肥髀,先去揾间餐厅坐低!星期六晚上真系唔容易!上网揾咗呢间商场内食店,去到唔使等位,可以直接入座!餐厅好有北欧家庭感觉!布梳化加浅木家私!特色灯光!墙上系黑板,用粉笔画公仔!随意又有特色!食物以冲绳菜做卖点,几有特色!可惜我只有两个人!食唔多!要精选几款来试!落单后食物慢慢到!忌廉汁烟肉意大利面伴温泉蛋($90)呢个肥髀喜欢食,温泉蛋捞匀,意大利面幼身,像天使面多啲,忌廉我嫌略浠身!加上温泉蛋虽然滑,但就更水汪汪!洋葱爽脆,菇类香浓!烟肉几香!整体ok照烧饭酿波托贝洛蘑菇($62)呢个系店员推介嘅小食,一只大菇上面酿咗个饭团嘅饭,饭已经调味!饭团烟韧!菇肉烟韧!上面洒咗沙律菠菜同洋葱圈,不过呢个唔算小食!食晒都好饱!好味Cappuccino($45)本来想叫冲绳咖啡,但店员已经无咗(冲绳菜无冲绳咖啡?)最后拣咗呢款,粉蓝瓦杯好靓,咖啡泡好挺身好厚,𢳂起好挺身,咖啡微涩甘易入口,可惜唔够热!失去香味!一般Kyoto & mango squash($58)肥髀饮!卖相好靓!店员爽手,攞餐具上菜勤快!不过接触唔多!食物有特色但唔出色!
店员爽手,攞餐具上菜勤快!不过接触唔多!
食物有特色但唔出色!
2016-09-17