2021-12-01
1️⃣Grilled Okinawa Prok Marinated in Miso $168上台既时候我地忍唔住"哇"左一声,摆盘巧令令,相当吸睛。fd 子话味道有几份似腊肉😂睇吓佢嘅脂肪几咁晶莹剔透你就知有几肥啦。。。如果两人份嘅话真系太漏了,有生菜包住应该好食啲~2️⃣Gilled OX-Tongue $108烧牛舌好香,够香口!闻到油脂味已经流晒口水🤤厨师明显挑牛舌最嫩既部位,呢个质素对得住个价钱,推👍3️⃣ 苦瓜炒猪肉 对唔返张单既菜名同价钱😅冲绳苦瓜一向出名唔苦,味道偏甘。唔食苦瓜既小编,都可以食到两三旧,不错~4️⃣Okinawa Chicken Roll $68英文写鸡卷,原来都系串烧~中文系冲绳鸡大叶串烧梅子酱🍢梅子酱唔会抢左鸡既风味,味道拿揑得几好,几平衡~5️⃣Oki Ryukaton Pork Belly $78豚肉串烧虽然略肥但唔会太漏。但唔,个人觉得呢度既猪肉唔系好特出,唔差太又唔系好特别。6️⃣ASpara maki $82芦笋卷师傅既刀功好厉害🔪切到肉片好薄一块又唔会烂。不过咁薄就食唔到豚肉味…芦笋几嫩,无渣,口感几轻盈
2️⃣Gilled OX-Tongue $108
3️⃣ 苦瓜炒猪肉