2014-10-26 4155 浏览
食店装修简约~一边卡台座..中间圆台及另一边活动长台座火锅又系限食2小时~因为另一半久唔久会同d旧同学搅饭局人多要订"独立房"~所以问过有房(min charge$3500..冇限食时间)酱料$15/位..花生$10/碟~我地先点"啤酒"(x3)食评大多数赞"招牌沙嗲汤底"~所以点"鸳鸯锅"试试汤底颜色几靓~内有芽菜+豆腐..但味道无预期咁香浓滚到差不多食完先开始浓郁~唔算系食过最好(我个人口味觉得~始终不及九龙城果两间好味)"脆鲩骨腩"新鲜带鱼油香~肉质脆口"桂花蚌拼珊瑚蚌"色泽靓..原条唔散碎~口感爽脆"本地手切肥牛"~另一半话有牛味..肉质软腍"炸鱼皮"好粗长~新鲜即炸..上台微热~口感脆中带少少硬..好香口整体食物..火锅料新鲜+靓~汤底色靓但比预期逊~服务ok卡台座只用木板分隔~经常被食客撞背..依点最差原来另一半睇openrice都会留意埋"其他资料"部份依日check单..见有收加一~佢多口问男店长一句男店长答..唔系依间~可能系其他分店(但我都唔知边间系分店)另一半求证无睇错~开返比佢睇..建议叫佢揾人改返男店员话好少去睇openrice~有讲唔好意思..会叫公司改返讲
食店装修简约~一边卡台座..中间圆台及另一边活动长台座
火锅又系限食2小时~因为另一半久唔久会同d旧同学搅饭局
酱料$15/位..花生$10/碟~我地先点"啤酒"(x3)
食评大多数赞"招牌沙嗲汤底"~所以点"鸳鸯锅"试试
汤底颜色几靓~内有芽菜+豆腐..但味道无预期咁香浓
滚到差不多食完先开始浓郁~唔算系食过最好
(我个人口味觉得~始终不及九龙城果两间好味)
"脆鲩骨腩"
新鲜带鱼油香~肉质脆口
"桂花蚌拼珊瑚蚌"
色泽靓..原条唔散碎~口感爽脆
"本地手切肥牛"~另一半话有牛味..肉质软腍