2010-06-13
jun 08, 10,2人嚟lunch,拣咗食semi buffet,叫咗 : 1) 面包-好松软-而且个质感有点类近牛角包咁,有些微层次感的,同平时食到嘅餐前面包有点不同-大抵质素唔错 2) 汤+salad bar x 2 (@hk$28)i) 豆-不清楚究竟有几多种豆,但入口几沙,每啖都喺煲到软晒嘅豆壳,好足豆,而且仲会有红萝卜蓉,所以味道唔会"淡眸眸"-质地无唛点+忌廉,所以唔会"杰"身-以豆汤嚟讲,都几唔错 ii) 周打蚬-试咗友人1"gun",都几"杰"身同鲜味-不过都好似会几饱肚吓 3) salad bar-选择不算多,但全部踏实同有点惊喜,例如有吞拿鱼+豆沙律,比较少见,又有薄切roast beef同parma ham,以咁平嘅价$$$$,好少会有呢样嘢-其他有番茄水牛芝士,3文鱼条沙律同薯仔沙律-自配沙律有新鲜frisee,radichio,罗马菜,车厘茄,粟米粒-肉亦有cold cut,有2款火腿-沙律dressing大约有5款等-也有水果粒-所以都几丰富-除咗少部份3文鱼条边有些微吹干咗同个罗马生菜有点干边之外,其他咁多盘味道都唔差㖞。最喜欢就喺roast beef

1) 面包
-好松软
-大抵质素唔错

2) 汤+salad bar x 2 (@hk$28)
i) 豆
-质地无唛点+忌廉,所以唔会"杰"身
-以豆汤嚟讲,都几唔错

ii) 周打蚬

-肉亦有cold cut,有2款火腿
-沙律dressing大约有5款等
-也有水果粒
-所以都几丰富
-除咗少部份3文鱼条边有些微吹干咗同个罗马生菜有点干边之外,其他咁多盘味道都唔差㖞。最喜欢就喺roast beef上嘅橙黄酱汁,增添味道同juicy
-我同友人都食过同区嘅dxx,佢都有自助头盘环节,我哋1致都觉得呢个出色同水准较平均
-原来可以净食汤+salad bar,成惠$68/人

4) 主菜
i) raviloi spinach ricotta and parma ham (hk$78)
-意大利云吞嘅口感都ok,唔会好腍,而且份量仲好多添
-但个肉碎就喺西式腊肠味道,所以好浓猪油味道,很腻胃口
-可能啱西方人口味多d

ii) fettucine with mussels (hk$78)
-青口煮得麻麻,带点"un"
-宽条面要求唔好煮得腍,但都喺偏腍
-普通

5) 餐饮
i) 热柠水
-正常

ii) 热咖啡

* 主菜都喺普通,如果胃口不大,下次可以嚟净食salad bar
2010-06-08