其实系沙田食「串烧」除咗泰国餐厅,要揾间又好味又抵食的店铺廖廖可数!我首推E间「新蒲坊」!系好运中心算历史悠久了,住沙田既朋友应该不会陌生。有时我途经附近,也忍不住过来食返串!位置系正「好运中心」马会隔离,尤其跑马日好多时都好多人帮衬。远远也闻到烧烤味!🔥如你无要求,佢有时会俾放系保温柜已烧好个串俾你,你或可拣佢烧紧个串(但就要等一阵了)!我个人觉得即烧就最好食,够热嘛!😜我叫咗「烟肉肠仔卷」和「鸡肉串」,有蜜糖和沙嗲汁选择,可随自己口味,搽多或搽少。我自已就喜欢先搽上蜜糖系底,之后再系面搽上沙嗲汁。💖至爱「烟肉肠仔卷$10」~其实烟肉肠仔好少可话唔好食嘅,多数视乎个汁。E个沙嗲汁不算香浓、亦没太多辣,味道算可以;但本身D烟肉都够咸,所以味道亦算刚刚好!😋💖「鸡肉串$10」分量都几多下!卖相不错,少少㶶㶶地!鸡肉系细细嚿,同埋串得都好实下!肉质偏淋身,都几嫩滑,可以。(我自已就比较钟意偏硬少少,一片片嘅鸡肉)食完两串都有D饱饱地😋! *这里尚有其他小食及饮品供应*总括而言:E间虽然不算系我食过最好食嘅串烧店,但<b style="line-height: 1.6;">系

有时都几多人下!
其实系沙田食「串烧」除咗泰国餐厅,要揾间又好味又抵食的店铺廖廖可数!我首推E间「新蒲坊」!系好运中心算历史悠久了,住沙田既朋友应该不会陌生。有时我途经附近,也忍不住过来食返串!位置系正「好运中心」马会隔离,尤其跑马日好多时都好多人帮衬。远远也闻到烧烤味!🔥如你无要求,佢有时会俾放系保温柜已烧好个串俾你,你或可拣佢烧紧个串(但就要等一阵了)我个人觉得即烧就最好食,够热嘛!😜
「烟肉肠仔卷」和「鸡肉串」好味!

我叫咗「烟肉肠仔卷」和「鸡肉串」,有蜜糖和沙嗲汁选择,可随自己口味,搽多或搽少我自已就喜欢先搽上蜜糖系底,之后再系面搽上沙嗲汁。
串烧价目

总括而言:E间虽然不算系我食过最好食嘅串烧店<b style="line-height: 1.6;">系沙田嚟讲,系比较好味嘅,而又不太贵!其实入冬后都好想去烧嘢食,但公司太忙又无时间去,唯有食住串烧先啦!(当然我觉得正式去BBQ烧出哩个D系最好食啦!😋🍢)
外卖自取
「烟肉肠仔卷」和「鸡肉串」好味!
  • 「烟肉肠仔卷」
  • 「鸡肉串」