沙田无乜特色嘢食, 今次就被我揾到间四川上海嘢😛 质素好好, 所以推介比大家🙆🏻‍♀️.自选拼盘 $138, 可以自选4样, 每样嘅份量一啲都唔少, 而且好高质😚麻酱腐皮卷 - 有4大旧, 麻酱配腐皮卷原来好好食, 外面系脆身嘅, 入面有啲粉丝/ 萝卜丝😋麻辣鱼皮 - 呢个我系第一次食😛 麻麻辣辣, 好开胃, 鱼皮非常之爽口, 值得一试🤪鸡丝粉皮 - 好正常的鸡丝粉皮👍🏻蒜泥白肉 - 肉质偏瘦, 啱晒我haha 好重蒜香味 好好食😚.上汤小笼包入面好多汁, 下次会想试埋蟹粉小笼包😚.酸菜猪肚鸡 $128呢个份量真系超多, 仲要只系 $128only🙆🏻‍♀️ 嚟到嘅时候完全唔觉得系二人份, 睇落系4人份😱 所以真系食唔晒🙈 入面仲要有好多配料, 劲多酸菜, 芽菜, 宽粉, 同埋莴笋😛 猪肚同鸡一啲都唔少, 汤嘅味道都啱啱好, 唔会话太辣🤤.四川担担面🍜 $48本来想叫酸辣汤面, 但点知卖晒🥺 所以就叫四川担担面👀 好大碗😧 两个人share 就啱啱好 mix咗花生麻酱, 仲有啲麻辣味, 好惹味🤤.有兴趣仲可以免费加入成为会员🙆🏻‍♀~ 消费有 9 折优惠💫~ 优先订座~ 定期赠送会员优惠✨
鸡丝粉皮 - 好正常的鸡丝粉皮👍🏻
上汤小笼包
入面好多汁, 下次会想试埋蟹粉小笼包😚
酸菜猪肚鸡 $128
四川担担面🍜 $48
有兴趣仲可以免费加入成为会员🙆🏻‍♀
~ 消费有 9 折优惠💫
~ 优先订座
~ 定期赠送会员优惠✨
~ 半价饮品 (不包括生啤类)
📍龙门一番 川沪·紫砂炖汤
沙田德厚街3号禾𪨶邨禾𪨶广场2楼210A号舖