2024-08-18
今日约咗个friend去沙田度买嘢,买完之后上去新城市广场7楼嘅Yakiniku Kakura食丰富嘅和牛烧肉料理,正啊!😋其实今次过嚟都系想食佢𠮶个最出名嘅大判烧 ,见到原来佢哋而家有套餐里面包埋,计落好似几抵咁,所以点咗呢个😋个Set叫Omakase,每位$498,包左好多嘢,有以下:泡菜三点盛萝卜丝脆爽,泡菜酸甜微辣,青瓜清脆爽口,最啱一路食烧肉,一路食吓凉菜黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛裹腹小排肉质鲜嫩多汁,咬下爆汁,入口即融,鲜甜浓郁。经过大火烧烤后,表层焦脆,内里软嫩👍👍👍大判烧! 黑毛和牛超巨型薄切和牛肉,烧至外表微焦,肉质鲜甜柔软,仲有一只蛋可以当沾酱一齐食!😝😝果然叫呢个套餐冇错👏牛舌牛舌质地柔软,带著一股独特香气,入口即化,鲜甜浓郁,回味无穷。经过烧烤后,外层微焦,增添了一股焦香,与舌尖的鲜味交织,令人回味无穷。日本鸡胸咬下有弹牙的口感,鲜嫩香滑。大虾大虾新鲜弹牙,肉质饱满鲜甜,我自己觉得柠檬汁最夹😀韩式冷面有饭同埋冷面可以拣,我哋拣咗冷面,酸甜微辣,清爽解腻。华味鸟鸡肝因为同行有人钟意食鸡肝,所以另外叫咗呢一个,但系我个人唔系咁敢食,但系朋友话几好食!个人十分满意呢餐
泡菜三点盛
黑毛和牛腹柳小排、黑毛和牛裹腹小排
大判烧! 黑毛和牛
果然叫呢个套餐冇错👏
牛舌
日本鸡胸
咬下有弹牙的口感,鲜嫩香滑。
大虾
大虾新鲜弹牙,肉质饱满鲜甜,我自己觉得柠檬汁最夹😀
韩式冷面
有饭同埋冷面可以拣,我哋拣咗冷面,酸甜微辣,清爽解腻。
华味鸟鸡肝
个人十分满意呢餐烧肉料理,非常丰富又好高性格比