2018-08-23 21 浏览
路过连城未食午餐,一楼好多好野食,今日就拣左冬荫公公, 贪佢夏日炎炎泰国嘢食就最开胃, 两点开始岩岩好有下午茶餐, 比普通午餐平, 但来到份量都唔细㖞, 叫咗个海南鸡饭, 饭有淡淡姜味, 好香配黄油鸡岩岩好, 酱料配有三款, 一款姜蓉, 一款泰式酸辣 同一款甜酱油, 我最buy佢中间个甜酸酱, 蒜蓉够香, 又醒胃, 配埋个冬瓜汤消暑一流。个鸡唔够食,另外再叫咗个凤爪, 超级推介, 凤爪腌到好入味, 配埋香茅 同各种香料,甜甜酸酸 有少少辣, 又系一道夏日美食, 胃口大开, 唔经唔觉就比平时食多咗。仲有杯拉茶, 同港式奶茶唔同冇咁重茶涩味, 好香奶味 反而有少少似台式奶茶。另外再叫咗个串烧, 牛肉略嫌有啲硬, 鸡肉就好嫩, 洒咗啲泰式香草, 好香,但个沙爹酱就偏甜,我比较钟意就咁食唔点酱。仲有个木瓜沙律, 佢张菜单有两个辣椒我仲以为好辣 , 好在来到 都唔算辣, 青木瓜配埋d酸辣汁,拎嚟消食就啱好好。下次再嚟想试埋个冬阴功汤面, 貌似唔怕太辣。
下次再嚟想试埋个冬阴功汤面, 貌似唔怕太辣。