2024-04-02 25 浏览
寻日同男朋友行街👫系沙田揾到一间拉面店,环境好舒适,系木系风🩷仲有抵食到爆灯💡我拣咗肉の地狱-山椒胡麻冷捞面(中辛),真系好过瘾❤️‍🔥佢嘅汤底好香浓,充满山椒同胡麻嘅味道,食落去真系辣辣地🌶️令我口齿生津!叉烧片好嫩滑,同埋加咗辣肉碎,味道更加丰富✨竹笋同红洋葱都带嚟清新嘅口感,令整碗面更加平衡😺男朋友大赞明太子忌廉捞面好好食😋明太子嘅咸香同埋猪腩嘅肉汁相互辉映,令味觉一下子爆炸💥生蛋黄嘅滑溜口感同埋葱花嘅清香都令呢碗面更加丰富。加埋紫菜同水菜,令味道更加鲜美🫶🏻真系一碗超越期望嘅捞面❗️再追加鸡皮饺子🥟饺子皮薄脆,内里夹住咁多嘅鸡皮,一口咬落去,真系好juicy😽鸡皮嘅鲜味同脆口,配上饺子皮嘅香脆,实在太好味啦!真系一啖就停唔到口👏🏻