2023-07-28 62 浏览
Kokoro Tokyo Mazesoba最近新开咗系沙田,佢系一间连锁店主打日式捞面~ 平日佢地都好full,由于佢地冇得book 枱所以都要系门口排一阵队~☺我地order 咗海胆捞面同海胆沾面,呢两款都系期间限定嘅~ ✅海胆捞面面头放咗蛋黄、蟹籽同紫菜,睇落都好似几唔错~😳 海胆就放咗系旁边,咁可以自由选择同啲面一齐捞或者就咁食个海胆~ 我选择咗一半捞一半就咁食,捞面入面充满著海胆同蛋黄嘅香味,而佢面条亦都好有咬口,呢个捞面几好味~🤩✅海胆沾面系佢地铺头入面唯一一款沾面~ 汤底系忌廉海胆汤,味道浓郁~ 佢啲面同捞面𠮶款一样咁弹牙,啲面挂汤能力唔错~ 食每一啖面都会试到好香浓嘅海胆味~ 😍