2023-06-23
沙田呢间西日Fusion Cafe, 除咗以木系装修富有简约美感,老板肯定系爱猫之人,成间cafe 都满布仿真猫装饰😍, 好似天花板上嘅灯饰都有仿真猫「爬」左上去, 得意又带有家嘅舒适感,猫奴见到一定比佢俘虏☺️🤭菜式除咗cafe常见嘅all day breakfast,risotto 等,仲有唔同鱼生丼饭可以选择,满足一众钟意西式又钟意日式菜嘅人,饮品亦选择众多,有水果茶🍇🍈🍊🍉,咖啡☕️,抹茶,水果梳打等🌸烟三文鱼班尼迪蛋配蕃茄莎莎,柚子荷兰汁及牛角包 $118呢个我自己超级钟意❤️通常Egg Benedict 系配英式松饼,呢度改左配牛角包,估唔到原来同Egg Benedict 咁夹!😳 班尼迪蛋以刀一切就溢满蛋汁,搭配脆脆地嘅牛角包口感更好,加埋柚子荷兰汁酸酸地好开胃😋🌸静冈有机抹茶鲜奶咖啡 $58呢个几有特色,系自己落抹茶粉倒落鲜奶,可以跟随自己喜爱调较抹茶浓淡度, 再以茶筅刷抹茶,再倒落咖啡到,成个手冲过程都几特别,饮落除咗抹茶微苦味亦可以饮到浓郁咖啡香🌸香葱拖罗蓉牛油果酱塔可 $68佢嘅塔可睇menu我觉得几吸引,有鳗鱼玉子,海胆,帆立贝,三文鱼等几款拣,咁多样就拣咗拖罗蓉试吓
🌸烟三文鱼班尼迪蛋配蕃茄莎莎,柚子荷兰汁及牛角包 $118
🌸静冈有机抹茶鲜奶咖啡 $58
🌸香葱拖罗蓉牛油果酱塔可 $68
佢嘅塔可睇menu我觉得几吸引,有鳗鱼玉子,海胆,帆立贝,三文鱼等几款拣,咁多样就拣咗拖罗蓉试吓,炸得香脆嘅紫菜包住拖罗蓉同牛油果酱馅,但我觉得拖罗蓉唔系太新鲜😳🙈,我麻麻地呢个小食🙈
﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍
📍QUE