2024-10-30
🎂辘辘吓社交平台发现一间小店,蛋糕好吸引,好多人推介呢款 *坚果之后·夏威夷果仁挞* 🍰!一眼就被佢可爱嘅外表吸引到🥹,感觉就好似一个大大粒嘅夏威夷果💛,好似好正咁✨🥰💖切开挞面仲有多层次嘅口感,真系好有心思。上层系松软绵密嘅夏威夷果仁忌廉🍦,佢个忌廉好有心思 捞埋咗夏威夷果仁酱,好香好出众。中层系香脆焦糖夏威夷果仁碎片,同埋焦糖忌廉加海绵蛋糕🫶,底层仲有浓郁奶香嘅果仁粒粒吉士🍮~佢嘅招牌挞壳真系好香,口感真系好丰富。又唔会太甜,食完唔会有重腻感💪,但系超级满足😍!🌈推荐俾钟意坚果类甜品嘅朋友们!呢款挞嘅口感真系超级柔滑,配合外层香甜嘅焦糖味🍯,无得输!😉💗~男朋友或者爸爸生日买呢个啱啱好,又好睇又好食。