2024-11-09 661 浏览
朋友话介绍我食间高质嘅烧肉,今日带咗我嚟沙田 Yakiniku kakura, 位于新城市广场7楼, 地点非常方便, 搭地铁沙田站行几分钟就到, 店舖装修以木系为主 ,座位宽敞高雅舒适。我哋叫咗个大判烧黑毛和牛西冷, 牛腹柳小排, 和牛上嫩肩里肉, 牛板腱肉, 黑毛豚肉香肠, 帆立贝日本蚝, 泡菜三点盛,辣冷面, 餐后每位客人仲会送甜品添。嚟到一定要试下大判烧黑毛和牛西冷, 油脂分布平均 ,大大片, 入口超软嫩,加埋蛋浆 一齐食更添嫩滑美味👍。上嫩肩里肉 烧起上嚟油香四溢,牛味浓郁。 牛板腱肉有小小厚度,油脂分布细腻,加上特制酱汁好惹味。帆立贝日本蚝 鲜甜美味。佢哋嘅辣辣冷面我都好钟意食,配料丰富酸酸辣辣, 去腻一流👍餐后每位送上甜品,系杏仁豆腐布甸同雪米糍, 布丁杏仁味香浓, 质感嫩滑👍
帆立贝日本蚝 鲜甜美味。
佢哋嘅辣辣冷面我都好钟意食,配料丰富酸酸辣辣, 去腻一流👍

• 大判烧!黑毛和牛西冷
  • 黑毛和牛腹柳小排