2024-01-19
今晚和朋友刚巧要去红磡, 顺道去了这间餐厅吃晚餐.香脆墨鱼丸 ($20) : 脆脆地几香口, 墨鱼丸又好弹牙, 几好食.招牌沙茶面 (鱿鱼, 虾球, 螺片, 豆卜, 卤蛋) $68沙茶面的汤底几香浓, 个味好特别, 几香, 有少少似喇沙, 但佢又同喇沙不同, 个味是很特别, 几好食.而且配料都非常丰富, 有鱿鱼, 虾球, 螺片, 豆卜和卤蛋, 非常足料.鱿鱼爽滑, 几弹牙, 不错.虾球都好弹牙, 虾肉好滑, 几好食.豆卜索哂d汤汁, 真系好正.而螺片和卤蛋本身同沙茶个味本身又几夹, 不错.跟餐+$12可转套餐, 配油菜和饮品, 我选了蚝油唐生菜+苏打水. 都几抵.食面配蚝油唐生菜真的是最夹, 有碟菜食下又唔洗只是食肉咁dry.香脆酱爆丸 ($20) :酱爆丸好多汁, 好juicy, 有少少辣的, 几香口, 点埋酱就更惹味.全家福牛面 ($78) : 非常足料, 有牛肉羹, 牛丸, 牛肚, 牛筋, 牛展等等, 真的是满足了喜欢吃牛的朋友.牛肉羹好香滑, 一点都不会韧. 牛丸好又有牛味, 牛肚爽滑, 牛筋好有弹性, 质感好好, 牛展都好香滑, 好好食.个汤底更是精华所在, 非常香浓的牛味,
鱿鱼爽滑, 几弹牙, 不错.
虾球都好弹牙, 虾肉好滑, 几好食.
豆卜索哂d汤汁, 真系好正.
而螺片和卤蛋本身同沙茶个味本身又几夹, 不错. 跟餐+$12可转套餐, 配油菜和饮品, 我选了蚝油唐生菜+苏打水. 都几抵. 食面配蚝油唐生菜真的是最夹, 有碟菜食下又唔洗只是食肉咁dry.
全家福牛面 ($78) :
个汤底更是精华所在, 非常香浓的牛味, 很好饮.