2012-07-11 202 浏览
朋友造访新居,当然要负责晚饭选址,原意系过新城市食,但倾偈倾到入神失时,饿意袭来之时才发觉已八点几喇,于是近近地,谂都唔使谂,就过沙角新广发啦 !!朋友见任食边炉吸引 , 但后来又想到 ... 男友食饱 late join一阵唔食野都计佢人头 , 就会好唔抵 , 所以都系食返小菜1. 椒盐鲜鱿 ~ 呢度o既椒盐野一向有保证 , 粉薄 , 炸得金黄香口 , 可惜今日 d 鱿好奀瘦 , 无左啖啖肉o既感觉 2. 避风塘濑尿虾~ 热辣辣上台 , 传出一阵扑鼻o既蒜辣香 , 亦闻得出有几热气下意识用筷子拨开 d 炸蒜 , 摊开 d 濑尿虾等佢散下热 ,可能我咁样 " liu " 黎 " liu "去好似数紧有几多只咁 , 阿叔就埋黎话 : " 呢度实够你地两位食o家喇 , 有十八只呀 "佢咁样一讲 , 我就真系数一数 , 果然系十八只 , $85 咋㖞有大有细 , 都算有肉食 , 仲几鲜甜爽肉 , 正 !! 3. 豉椒牛肉炒面~ 上台不禁哗然 , 好鬼大碟 !! 镬气十足唔在讲啦 , 脆卜卜的豉椒汁好香 , 牛肉无筋唔会韧 , 都无话好重松肉粉 feel青椒洋葱都炒得够透 , 淋淋地好好食 !
朋友造访新居,当然要负责晚饭选址,原意系过新城市食,
但倾偈倾到入神失时,饿意袭来之时才发觉已八点几喇,
于是近近地,谂都唔使谂,就过沙角新广发啦 !!

一阵唔食野都计佢人头 , 就会好唔抵 , 所以都系食返小菜

1. 椒盐鲜鱿
可惜今日 d 鱿好奀瘦 , 无左啖啖肉o既感觉
2. 避风塘濑尿虾
有大有细 , 都算有肉食 , 仲几鲜甜爽肉 , 正 !!
3. 豉椒牛肉炒面
青椒洋葱都炒得够透 , 淋淋地好好食 !!
## 呢度食小菜有得每位加 $8 任饮汔水两个钟
我同朋友一共饮左五枝 , 而朋友o既男友迟左过黎
佢唔舒服 , 成晚饮茶 , 阿叔心水劲清咁话收两个 $ 8 ok la ...
佢知道男朋友黎接女朋友 , 一啖汔水都无饮过 !
但平时呢 d 一加就位位都要加 , 唔会理你饮唔饮o家嘛
阿叔你系得o既 !! 呢个好评你都有有功劳 ^v^
2012-07-08