2021-03-08
一直想试呢间要预早起码一个月订位的元朗人气店,要先付$300一位订金才能成功订位,心谂应该有返咁上下先敢出呢个条件?中午12:00走入店内,见到应该系总厨的言师傅早已准备就绪招待客人,可惜我没有被安排坐他的面前,而是由另外一位师傅负责,更意外的是这位师傅仔一直在准备各样用具,根本还没准备好招待客人,更加唔得闲同你落order。结果同小姐叫个中价$580,又系等好耐先又得食前菜,因为师傅仲系执紧工具,抹紧台面等前期工作!感觉已经逊色左,如果想试,相信只有预约到言师傅可能感觉会好啲。讲返食物质素,个人感觉系中上,但未到高质素,寿司处理上几乎每件寿司都会落同一支调味过酱油,一路食觉得味道变化太单一,失去omakase 的精髓!师傅只系简单讲每件寿司是什么材料做,不太喜欢沟通,唔需要坐板前食都可以。价钱可能比市区平少少,但唔值得咁样去元朗、又要等个几月、又要比订金。