2018-07-01 3229 浏览
原来呢度一直都有间禁高质既日本菜小店,希望宜家先知都唔会太迟啦!真系推介比大家食呢间好野虽然座位之间比较狭窄,不过睇黎都无阻大家黎呢度食野㖞!作为生蚝控既我,真系超级高度推介呢个广岛蚝刺身比大家,$82 就有4只,平均$20一只,每只都大大只极新鲜无异味,肉感丰富,作为一开始既前菜,真系无得顶!餐厅重附有鱼露 / 柠檬 / 芥末比客人为生蚝调味,我就认为就禁食最正,因为真系极鲜,全无腥味之余,重好creamy....黑豚肩烧丼,呢个丼我真系会比120分佢!真心极度好味,$75就有$275既水准,真心高度推介 ; 同样有色香味俱全既佢,丼上铺满了葱粒,多块大大块既黑豚肩肉铺满左整个丼上,完全睇唔到一粒白饭!白饭用上珍珠米不在话下,主角黑豚肩肉真系烧得非常香口惹味,烧汁既配合下,整个饭都变得非常好味,而肉既口感更系非常易入口,真心好有水准,难怪差唔多每枱客人都会叫个丼黎食双重芝士鳗鱼卷,$52有三大件,鳗鱼内外都有芝士一大块鳗鱼,配合卷内既配料及芝士粒,非常有口感,鳗鱼汁更加强左整体既味道添三文鱼5味寿司,简简单单,就将三文鱼制成5种味道既寿司,分别有本身既原味,海胆,咖哩盐,牛油果及芝士

虽然座位之间比较狭窄,不过睇黎都无阻大家黎呢度食野㖞!

双重芝士鳗鱼卷,$52有三大件,鳗鱼内外都有芝士

三文鱼5味寿司,简简单单,就将三文鱼制成5种味道既寿司,分别有本身既原味,海胆,咖哩盐,牛油果及芝士,整体味道当然都唔错啦

韩式芝士烧大肉菇,呢个适合同朋友分享,因为每人一小件,试试烧到好juicy既大肉菇

芝士浓厚,而大肉菇又好有口感既既情况下,绝对值得一试

最后就有田乐面豉烧日本米茄子,烧茄子可以讲系日本居酒屋 / 串烧店中,一定会见到既菜式之一,而呢度既烧茄子都做得好出色,并且系用上味道比较特别既面豉味道做酱汁味道

面豉味道极度香浓,味道好有新鲜感,同平时所饮既面豉汤味道,绝对唔同,而呢款米茄孑既肉同外皮都可以同时食用,所以整体而言,口感同味道都好满足架!