2024-10-10
店名:阿翁火锅馆/半岛渔港地点:油塘鲤鱼门道80号鲤鱼门广场2楼208B号舖1.古法双东羊腩煲羊腩煲非常出色,羊腩淋身,酱汁惹味,配料丰富,有枝竹,马蹄,冬菇,大葱,仲要系份量十足,羊腩份量足,炆嘅时间又充足,真心推介2.环球海鲜盘会配上时令海鲜,今日有蛏子,扇贝,鱼,虾同埋生蚝,样样新鲜3.刺身拼盘刺身肥美,今日有虾、三文鱼、带子同螺头,师傅会因应时令海鲜,自行提供四款4.至尊水饺皇水饺皇不愧水饺皇,有成只婴儿拳头咁大,食嘅时候发现去面嘅馅料有六只虾,食到嘅时候都我哋都哇左一声,劲香麻油味5.阿翁极级牛颈脊佢可以选择本地手切肥牛或者极级牛颈脊,咁话明极级牛颈脊,梗系试试佢啦,佢会用人头去分返我地嘅份量,2-3人会系细份,但唔好以为细份就真系好少,𠮶度都有十几块,油脂分布均匀,入口好好食6.蚝皇鲍鱼扣鹅掌鲍鱼非常淋身,唔驶好用力就咬开,非常正,鹅掌正,不过记住趁热食食完上边几个菜式,就可以打边炉啦😂,不过大家要注意,如果想选汤底(冬瓜瑶柱锅,皮蛋芫茜锅,招牌鸳鸯锅,清汤锅同龙虾锅「需另+88」)只可以选择重庆辣鸡锅,另外二个锅(猪骨锅及羊腩锅)只可以加汤打边炉。想食羊腩锅𠮶啲第一时间叫
地点:油塘鲤鱼门道80号鲤鱼门广场2楼208B号舖
1.古法双东羊腩煲
2.环球海鲜盘
会配上时令海鲜,今日有蛏子,扇贝,鱼,虾同埋生蚝,样样新鲜
3.刺身拼盘
4.至尊水饺皇
5.阿翁极级牛颈脊
6.蚝皇鲍鱼扣鹅掌
食完上边几个菜式,就可以打边炉啦😂,不过大家要注意,如果想选汤底(冬瓜瑶柱锅,皮蛋芫茜锅,招牌鸳鸯锅,清汤锅同龙虾锅「需另+88」)只可以选择重庆辣鸡锅,另外二个锅(猪骨锅及羊腩锅)只可以加汤打边炉。想食羊腩锅𠮶啲第一时间叫叫咗汤底先叫羊腩锅就要加钱,尼一点大家要注意。
咁我哋叫咗羊肉片,雪花肥牛,鲜虾滑,墨鱼滑,鱼滑,响铃,炸鱼皮,碟碟都份量十足,另外店家都设有自助食品吧,提供数十本蔬菜、竹笙、生根同埋丸类等,啤酒汽水任饮,切记量力而为,唔好浪费。
呢个任饮任食海鲜火锅:
星期一至四
成人价$268
星期五六日,公假及前夕
成人价$298
小童半价, 八点打后入座八折优惠
现时仲有做紧生日优惠,凡于生日月份享用任饮任食海鲜火锅(可享免费或者半价优惠)
3-4位:生日者可获半价优惠
5位以上:生日者可获免费
多过一位生日者,生日者可获
半价优惠
总价连加一($590)