2022-11-27
相信有碌开𝗜𝗚嘅朋友都一定有见过呢间小店嘅三文治🥪 除咗卖相非常吸引之外,亦都非常有内涵,劲足料🤤🤤 “大吃大喝” 主打手工制足料三文治,包括招牌港式沙嗲牛肉滑蛋治、香葱咸牛肉蛋治、芋泥肉松三文治等,即叫即制热辣辣。钟意食芫荽嘅朋友一定唔可以错过佢嘅劲芫荽滑蛋治😈🌿🪴 除咗三文治之外,小店仲提供多款小食,例如台式蛋饼、薯条、炸烧卖、手撕鸡饭等等等。饮品方面亦有唔少选择,包括皇牌奶茶、滴漏咖啡、祛湿薏米水,真系麻雀虽小五藏俱全👏🏻睇中咗呢度嘅三文治好耐,所以今次食咗三款三文治🥪🥪🥪🤤 全部烘底走油(烘底 +$𝟮)🔥 顺带一提,面包可以转麦包 (+$𝟮),不过今次落单嘅时候唔记得咗转🙃🔸•香葱咸牛肉滑蛋三文治• $𝟯𝟮 其实我呢个系咸牛肉滑蛋三文治+香葱😆(+$𝟳) 其实系同招牌嘅“香葱芝士咸牛肉滑蛋三文治”一样价钱,不过我觉得香葱+咸牛肉+ 滑蛋已经系无敌嘅组合☺️ 果然不出我所料: 香葱真系好香🤤 咸牛肉好惹味,滑蛋好厚好滑💯🔸•黑松露滑蛋三文治• $𝟮𝟳又系无得输组合: 黑松露好香,滑蛋好厚好滑,正💛🔸•芋泥肉松三文治• $𝟯𝟮试咗两款咸嘅三文治,所以想拣一款甜嘅三文治🍯 坊间嘅芋泥肉
🔸•香葱咸牛肉滑蛋三文治• $𝟯𝟮
🔸•黑松露滑蛋三文治• $𝟮𝟳
又系无得输组合: 黑松露好香,滑蛋好厚好滑,正💛
🔸•芋泥肉松三文治• $𝟯𝟮
试咗两款咸嘅三文治,所以想拣一款甜嘅三文治🍯 坊间嘅芋泥肉松三文治一向都比较甜,相比之下呢度嘅芋泥唔会好甜,反而食得出好新鲜好自然嘅芋头香味💜 感觉唔会好大负担☺️加上咸咸地嘅肉松,成个配搭好舒服,唔错😌
所有三文治+$𝟳就可以配饮品😙
🔸•皇牌奶茶
一向都钟意饮港式奶茶,加上𠮶日竟然有无糖奶茶,所以毫不犹豫叫咗😍 茶味几香,整体味道平衡得唔错,值得一试🧋
🔸•祛湿薏米水
有微糖,有好多薏米,几清甜💛
整体真系好推介呢间小店❤️ 所有三文治即叫即整热辣辣🔥 拎到返屋企都仲保持到温度☺️ 面包好软熟☺️🍞 亦唔会油淋淋👍🏻 加上价钱合理,地点亦好方便,一出地铁站就系🤤 已经好想再去食😝
⋆ ⋆ ⋆ ⋆ ⋆
🐽 Overall : 8.8/10