2022-04-12
//< 沙拉姆咖哩屋 >小编今次去到位于油麻地既印度餐厅🍴餐厅唔算好大,装修简约带印度风🇮🇳————————————- Set Lunch A 咖哩鸡肉 $68 -呢间既咖哩香料味唔算好劲,有d似坊间食开既咖哩~ 所以小编觉得适合大众😆 鸡件有三四旧,非常滑🐤🐤 仲有小编最爱既薯仔🥔唔错唔错~————————————- 芝士Naan +$22 -小编谂咗好耐拣蒜蓉定芝士,最后见芝士原价贵啲就拣咗芝士🤣🤣🤣 小编略嫌芝士唔系好多,整体奶味比较重,唔系好觉芝士味~ 但系本身Naan个texture都几松软~ 配埋咖哩食好味😊————————————- 餐汤 -小编其实唔知系咩汤,大概应该都系啲蔬菜啊豆嘅汤🤪但系味道偏咸,所以饮唔晒~————————————- 芒果乳酪+$30 -呢间mango lassi颜色比起小编食过嘅餐厅淡,芒果味🥭相对上冇咁甜~ 但系起吗够冻同smooth,都OK!🤓————————————- 脆炸洋葱 $58 -小编见有好多人推荐炸洋葱所以点左~ 佢既炸浆几特别,脆口唔厚粉但系有别于一般日式天妇罗既炸粉😚 洋葱清甜带有印度香料味,配埋特别既酱都几好
< 沙拉姆咖哩屋 >
- Set Lunch A 咖哩鸡肉 $68 -
- 芝士Naan +$22 -
- 餐汤 -
- 芒果乳酪+$30 -
- 脆炸洋葱 $58 -
小编见有好多人推荐炸洋葱所以点左~ 佢既炸浆几特别,脆口唔厚粉但系有别于一般日式天妇罗既炸粉😚 洋葱清甜带有印度香料味,配埋特别既酱都几好~不过小编食左两旧就觉得个味道徘徊喺口腔好腻~ 所以最好多d人share😏
评分:7/10
地址:油麻地广东道847-965号永发大厦地下6号舖
营业时间:星期一、三至六11:30-15:00;18:00-23:00;星期日17:00-23:00
#沙拉姆咖哩屋 #salaamnamastecurryhouse #印度菜 #香港印度菜 #油麻地 #油麻地美食 #油麻地必食 #油麻地印度菜 #油麻地餐厅 #香港美食 #美食博客 #香港美食地图 #香港美食推介 #hkfoody #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodgram #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfood #🐷🐤印度菜 #🐷🐤油麻地