2023-01-02 39 浏览
其实呢间cafe第一间分店啱啱开嘅时候我就已经想去. 原以为个位唔算太市中心应该可以唔使等位. 但系去到发现自己低估佢威力. 多人所以冇去到.圣诞过后平日夜晚再度经过见到唔使等就即刻入咗去试!除咗有outdoor位. 入边设计都别具匠心. 除咗有平排坐枱, 仲有窗边高枱, 两人sofa椅. 灯光柔和舒服. 仲有我好钟意嘅干花做装饰, 成件事好日系!menu由主食, 小食, 甜品到嘢饮都好多选择. 因为比较肚饿嘅关系都系拣咗两个意粉. 一个卡邦尼一个干炒, 见你原只软壳蟹上觉得好幸福. 但系印象最深刻都系佢杯啡, 采用blend豆, 好nutty, 而唔系一律嘅苦涩味. 杯mocha记得饮前搅一搅, 就唔会先淡后甜. 佢个cream唔算甜, 食完都冇罪恶感(我觉得)~最后觉得waitress好sweet. 全程好好笑容, 一有大啲嘅枱就帮我哋转, 唔想我哋食得咁逼. 好nice!🦀 软壳蟹卡邦尼意粉🦐 干炒大虾蒜香意粉🐔 海盐焦糖鸡翼☕️ Americano🥤 Ice Mocha (cream 另上)

圣诞过后平日夜晚再度经过见到唔使等就即刻入咗去试!

🦀 软壳蟹卡邦尼意粉

🦐 干炒大虾蒜香意粉

🐔 海盐焦糖鸡翼

☕️ Americano
🥤 Ice Mocha (cream 另上)