2021-05-10
百老汇电影中心附近有乜食?咦!开咗间新嘢㖞!(唔知有几新,至少我之前未见过啦,哈)个名叫「冲绳渔民食堂」,睇餐牌系日式定食,价钱又唔贵,见佢装修几企理干净就入去食!主要系食温泉蛋饭同乌东,价格都系5、60蚊左右,有埋嘢饮又唔贵㖞。同老婆一人叫咗个饭,因为要快食,冇叫太多嘢。两个饭系得个𩠌唔同啫,吉列猪扒外脆内嫩,唔系硬弸弸𠮶啲猪扒,而且调味得几好,唔驶点酱都已经好好食,加埋美奶滋更好食!照烧鸡翼其实系接受半煎炸嘅鸡翼,外皮香脆,正!上枱时见到饭上面只温泉蛋嘅「动L」嘅已经好开心,哈!最钟意食蛋捞饭,加上酱油捞埋一齐好滋味!店员(定系老板娘?)好亲切咁招待我哋,可以们晚人唔多啦,间中又同我哋吹两句水,跟餐个可乐我冇饮(戒甜中),已经埋单去咗门口,佢仲专登走出嚟问我拎唔拎走饮,哈哈!