连日大雨后, 见天气好番D, 就打算去西环码头影下渐消失的天空之镜.  google map 话块镜最近香港大学B出口. 于是就系附近揾食喇.石塘咀唔似得西营盘/坚尼地城咁, 佢仍然系一个比较旧既区. 周围好多(感觉唔多好既)茶记面店. 行左个圈, 俾我见到呢间感觉较young同清洁, 以绿色为主既马丁王越式法包. 门口仲贴左TBB 揾食X团到此一游既相. 哈哈哈, 冇理由唔试下!!!*马丁王正宗越式法包* (超赞!!!!)放弃烧猪颈肉要呢款, 全因佢个名....house special㖞, 冇理由唔试. 果然冇令我失望法包既皮好脆. 包内柔软. (完全唔系果种掟食狗既法包!) 虽然食唔到肝酱味, 但系札肉& 熏啼既黑椒味好出好惹味. 厚切蕃茄加大量酸萝卜同青瓜令人好开胃兼冇咁dry. 成个combination好夹. 好fresh. 话咁快就食左半条. Perfect for 热到令人胃口大减既夏天个包好似subway咁, 即叫即制, 系你面前夹~*鸡扒捞檬* (有点雷 *0*)友人点既鸡扒捞檬有毫不吝啬既檬粉. 生菜同酸萝卜. 只可惜....鸡扒冇鸡味(雪藏鸡)亦冇任何腌料既味.

*马丁王正宗越式法包* (超赞!!!!)

马丁王正宗越式法包
个包好似subway咁, 即叫即制, 系你面前夹~

*鸡扒捞檬* (有点雷 *0*)
鸡扒捞檬
友人点既鸡扒捞檬
有毫不吝啬既檬粉. 生菜同酸萝卜. 只可惜....鸡扒冇鸡味(雪藏鸡)亦冇任何腌料既味. 进步空间好大下.

*生死恋* (what a name!)
生死恋
名字搞鬼但link唔到实物- 青柠+咸柠+七喜.
唔系话咩特别野. 不过咸柠整得几好, 够味又唔会太咸. overall 系消暑佳品.

餐厅有名你叫"马丁王越式法包". 该order边类食物?...你懂的!

----------------------
2015-05-25