2021-06-19
最近钟意不断揾法国嘅小餐馆试下法国菜,同朋友呢日就嚟到中环试一试呢间餐厅搭半山扶手电梯上去之后其实都好容易揾到,一入去真系好有去左外国小餐馆嘅感觉,同朋友可以小酌怡情、把酒谈心🥴一坐底叫完野食之后就会放底一篮小法包,试一试觉得几好味好快就清晒,店员仲会好好咁帮你refill我地叫左eacargots同foie gras & seared foie gras食法式菜就想食蜗牛仔同鹅肝酱,鹅肝酱果然有惊喜👍🏻配埋面包食唔会好好腻仲叫左tartare同rib-eye 真系好饱🤣🤣tartare会连埋包同埋薯条一齐,份量真系好大,佢呢度啲配菜绝对唔会少,睇相就知道 哈哈虽然成餐饭都好多包同埋薯条,但的确呢两样配菜都几好味,平时钟意食幼薯条嘅我真系啱晒口味🤪
仲叫左tartare同rib-eye