2024-04-17
“RaRe Restaurant 红馆” 由法国蓝带主厨,最近餐厅在中环重开💙法式餐厅,位于中环中心地带,地铁出口步行几分钟就到餐厅😎除了有优雅座位及装修,更设有户外座位,十分舒适,可以同朋友慢慢享受法国餐🇫🇷六道菜晚市二人套餐 $699 (限时推广)第一道菜🥙巴马火腿沙律咸度适中既巴马火腿伴沙律菜,是火箭菜、橄榄同蕃茄仔,淋上橄榄油同香醋🇦🇺澳洲M8和牛他他将和牛特别调味放上法包多士,以橄榄伴碟,味道清新第二道菜🥣新鲜黑松露蘑菇忌廉汤一片片既松露铺面系香浓蘑菇汤上面,汤入面仲有粒粒蘑菇,汤系较浓稠😋第三道菜🦐蒜茸辣椒海虾扁意面蒜蓉爆炒辣椒扁意粉🌶️,炒到意粉干身,加少许既辣椒提升虾既鲜味第四道菜🦆红馆姜母鸭大鸭髀伴香滑薯蓉🥔,碟边仲有少少既糖浆拉花,食起上黎沾少少中和左咸既味,味道特别,而且鸭髀肉厚实,啖啖肉😋🍷红酒烩牛面颊肉伴薯蓉牛面颊肉软腍无比伴绵绵牛油薯蓉🧈,加埋香浓既汁,真系100分👏🏻第五道菜🥭芒果拿破仑香甜芒果,松脆既酥皮,两层都有满满既吉士酱加芒果酱同果肉🍓鲜果芝士挞新鲜士多啤梨,挞皮都系好松脆,甜度岩岩好唔会觉得好漏😋第六道菜☕️咖啡或茶Flat whiteMatcha
六道菜晚市二人套餐 $699 (限时推广)
第一道菜
🥙巴马火腿沙律
🇦🇺澳洲M8和牛他他
将和牛特别调味放上法包多士,以橄榄伴碟,味道清新
第二道菜
🦆红馆姜母鸭
🍷红酒烩牛面颊肉伴薯蓉
第五道菜
🥭芒果拿破仑
香甜芒果,松脆既酥皮,两层都有满满既吉士酱加芒果酱同果肉
🍓鲜果芝士挞
新鲜士多啤梨,挞皮都系好松脆,甜度岩岩好唔会觉得好漏😋
第六道菜
☕️咖啡或茶
Flat white
Matcha Expresso Fusion
📍 红馆 (中环)
🗺️ 中环干诺道中50号地下B号舖