2022-10-30
啱啱食饱🤰,谂住买啲甜品番去食下🤤,经过依间甜品店,就比佢啲蛋糕吸引左😍😍,所以买左几个黎试下😋大家除左外卖,仲可以坐系度食,佢有唔同既set比大定拣🤔可以网上揾下发现来自法国巴黎外🧐,已经有300多年历史😱🍰Black Truffle Opera 💲68黑松露味唔太突出🧐,同埋同个蛋糕既味道唔太夹🤔,但因为佢有好多层,所以整体口感都几丰富👌 🍰Yuzu cheese cake 💲68柚子味相对浓🤤,上面有柚子啫喱围住啲柚子酱🍯,所以一砌🔪 中间有少少溜沁效果👍🤩但芝士味唔太重🤏整体食落都几清新🌻 🍰Fresh Lemon Tart💲58食落唔太甜,柠檬味都够,酸度系可接受既程度,酸酸maymay 几开胃👅而个挞唔太脆🍰Pistachio & Chocolate Hazelnut Cake 💲58蛋糕质地唔系好软熟,入面系有啲朱古力酱系中间,咬落有开心果碎,但整体都偏甜 🍰Black Forest 💲68朱古力味唔太重,整体黎讲偏甜 🍰Croquant 💲68朱古力味好浓👍,但唔系偏苦味既朱古力🤔,但整体黎讲都几滑🍫,佢最底层系脆脆,但如果再脆啲就好啦🤤 🍰Macaron 💲72我地
🍰Black Truffle Opera 💲68
🍰Yuzu cheese cake 💲68
🍰Fresh Lemon Tart💲58
🍰Black Forest 💲68
朱古力味唔太重,整体黎讲偏甜
🍰Croquant 💲68
🍰Macaron 💲72
我地买左3种口味: 朱古力🍫、海盐焦糖🍯、柠檬🍋
朱古力味都好浓🍫😋,海盐焦糖味焦糖较为突出🤤,食唔出海盐味🧐,而柠檬味🍋酸度同甜度恰好👍
P.S. 最新分店系观塘apm 🎊🎊