2024-10-04 100 浏览
比较少食法国菜,友人带我去呢间法式小馆,可以食到法式菜式之余但气氛又唔会咁拘紧。餐枱数目唔系好多,最好预先订位。昏暗登光,配上Bossa Nova 歌曲,令人仿似走进第二个国家咁。侍应送上Set Dinner Menu,每位$378唔系几”好”鸭胸,另加$38要烤本湾八爪鱼沙律侍应温提可以用菜包住八爪鱼一齐食会好味D。单食一旧,腍中又带点儿嚼口,个沙律汁酸度适中几开胃。食完沙律就到餐汤,有呢客粟米忌廉大虾汤。入口香滑,粟米味系食到,再加埋大虾丰富咗成个汤嘅口感。若然有埋餐包配食就”Perfect 池”。五款主菜任选一,有猪/鸡/素/牛/海鲜选择Sapporo啤酒三黄鸡,半只份量,未食已闻到香味,以炒香薯仔粒及甘荀粒作配菜。鸡皮带点焦香,皮下无多余脂肪,淋上秘制酱汁,个人觉得有点咸。鸡肉仍然嫩滑,每一啖都热度十足,唔错。是日甜品系芝士蛋糕,主体系芝士蛋糕,再系上面加上菠萝干(?),最特别系侧边有D烟肉碎,食起黎甜中带少少咸,几有趣。包埋咖啡或茶,茶唔系普通红茶,可选择伯爵茶/朱古力红茶。我就当然黎杯”餐后啡”,配埋件芝士蛋糕,写上一个完美句号。呢度无用餐时间限制,配合法国菜用餐时间,美食

侍应送上Set Dinner Menu,每位$378

唔系几”好”鸭胸,另加$38要烤本湾八爪鱼沙律

五款主菜任选一,有猪/鸡/素/牛/海鲜

呢度无用餐时间限制,配合法国菜用餐时间,美食系要等嘅,中间可以同朋友吹下水等食,慢慢享受呢一餐。
用餐时段