2023-05-17
一直都好钟意食梳乎厘班戟,帮衬过phi几次,佢嘅出品一直都好稳定,几间分店都整得好好味。慢煮牛面肉意粉主食选择好多,最后拣咗我最钟意嘅阔条面,佢质地啱啱好,有咬口,又够蕃茄味,啲牛面肉好嫩,好好味😋法式多士呢份法式多士有惊喜,甚至乎比pancake更好味,可能因为佢有一球雪糕,代替咗啲cream,食起身甜而不腻,加上健康嘅杂果,非常推介大家试👍🏻梳乎厘pancake主角上嚟啦,今次试吓伯爵茶味,一份有三件松软嘅pancake,上面有伯爵茶酱,另外仲有一件小蛋糕同埋几件蒴饼,仲有劲多cream,真系好丰富。班戟唔会好甜,带有好香嘅蛋味,充满空气感,食完完全唔会滞。另外试咗一杯好特别嘅godiva朱古力酒咖啡,朱古力酒同咖啡嘅结合好特别,不过酒精唔浓,可以放心饮。而另一杯拣咗Tiramisu咖啡,呢杯好吸晴,上面舖满cream,相当邪恶,不过好在中间系斋啡,可以平衡返。呢间餐厅无论食物、环境同服务都相当唔错,每次想食pancake都会首先谂起佢,而且有多间分店,非常方便。
慢煮牛面肉意粉
法式多士