2019-10-10
虽然社会不稳,但我地更加唔可以乱,要相信我地会得到我地想要嘅嘢,适逢友人生日,我地当然都要行出黎庆祝一番。Iberico Pork Collar:猪扒有一定厚度,肉质鲜嫩多汁,唔鞋弹牙,觉得单吃都已经好好味,沾汁就会更浓味,但佢未有cocina 3果种惊艳。伴菜的煎翠玉瓜都好好味,多汁,有口感。Cheese Spaghetti :意粉味道属于正常,但面质偏硬,觉得唔够al dente 。Fried Portobello:有蟹肉嘅portobello几好食,但份量有点小。Lobster Risotto :龙虾意大利饭好真材实料,龙虾味超浓,基本上每一啖饭都有浓浓的龙虾汁喺入面,小龙虾嘅肉都好弹牙,好鲜味。French Fries:有黑松露味嘅薯条,友人们大爱,但系我真系唔识欣赏。French Onion Soup:个人觉得洋葱味不足,黑椒味有点重。整体食物质素属中上,但份量真系有点太小,食完好似无食过野咁。食埋甜品都唔饱。侍应服务态度殷勤,不过厨房飘来阵阵香烟味,就会不禁怀疑系咪有人喺厨房食烟。